vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

 

week 12: 24 - 27 maart 2010

Teken- en schilderclub De Korenbuurt Van elk wat wilsUitnodiging


Tentoonstelling

Scroll naar rechts > 


Expositie van de teken- en schilderclub de Korenbuurt

Met erg veel plezier loop ik langs de schilderijen van de leden van de teken- en schilderclub de Korenbuurt. Enkele schilderijen doen mij denken aan bekende kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw, van Gogh, Kandinsky, Gauguin en onze regionale held Ton Schulten.

Wat mij vooral opvalt is de liefde voor de verf en de aandacht waarmee de verschillende leden hun onderwerp geschilderd hebben. Zelfs de rand van het doek wordt niet vergeten. Deze bovenstaande kwaliteiten maakt dat de expositie warm aandoet. De exposanten hebben gekozen voor onderwerpen die ze mooi vinden en dat maakt de ruimte toegankelijk en aangenaam.

Het ‘schone’ is een van de belangrijkste motieven binnen de traditie van de Westerse kunst. Dit ‘schone’ was het leven bezingen waarin het zo goed mogelijk weergeven van de natuur en het menselijk lichaam veel gekozen onderwerpen waren. Een goede beheersing van je materiaal was belangrijk. Het ’schone’ was tot voor kort het enige criterium wat door de toeschouwer en de kenners geaccepteerd werd.

Deze expositie is in zijn geheel een goede en ‘mooie’ tegenhanger van veel persoonlijke verhalen die nu vaak de moderne kunst bepalen. Het mag gelukkig een keer mooi zijn.

Chantal Uylen

21 maart 2010