vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

 

week 7: 17 - 20 februari 2010

Yolande Willinkinfo@yolandewillink.nl
www.yolandewillink.nl


Uitnodiging


Raw!
life is not a fairy tale

 I always wanted to be a burlesque danser, 2009
(from the series "I always wanted")
Sisters-1, 2009
(from the series "It's all about me")
Sisters-2, 2009
(from the series "It's all about me")
I like raw fish, 2009
(from the series "I like")
Read my tongue, 2010
(from the series "It's all about me")
I like fashion, 2010
(from the series "I like")
(inspired by the series Fashion Victims by Erwin Olaf)Tentoonstelling

Scroll naar rechts >  < Op tafel ligt Raw! Life is not a fairy tale - het boekYolande Willink, Raw! Life is not a fairy tale

Wat zou Yolande ons willen vertellen met haar fotowerk?
De titel van de expositie laat al wat los, het leven is geen sprookje.
De tekst op de eerste foto links als je binnenkomt sluit hier direct op aan. Het geschrevene suggereert een liefdevolle benadering van geliefde tot geliefde maar de verveelde non-uitdrukking van de persoon op de foto laten je twijfelen aan deze inhoud.

RAW is ook zo’n woord, het rauw afbeelden van de werkelijkheid. De kleuren in de foto’s zijn bewust afgezwakt en grijs gemaakt. De hoofden van de mensen worden niet of vaag afgebeeld zodat de kijker gedwongen is te kijken naar de poses die niet gemakkelijk aanvoelen. Ze confronteren je met intieme, ongemakkelijke privé gebeurtenissen. Zaken die in een Hollywood productie bewust vermeden worden.

Wat knap aan het werk van Yolande is, is dat zij ons geen recept van het leven voorschrijft. Zij probeert in een neutrale setting van grijstinten een intieme privé sfeer zo af te beelden dat de toeschouwer in verwarring komt als hij naar de foto kijkt.
De persoon op de foto neemt een pose aan die uitdagend en ‘verstild’ tegelijk is. What you see is what you get. Het leven is ontdaan van franje en als je een sprookje zou willen hebben moet je zelf de slingers ophangen, spinnen weghalen en je kamer roze schilderen.

Chantal Uylen

14 februari 2010