vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

Persbericht 5 februari 2010

Tentoonstellingsproject ‘vier dagen van de week’ van start

Woensdag 10 februari 2010 gaat het project ‘vier dagen van de week’ van start met als eerste tentoonstelling ‘Witte nachten’ van Peter Hoogers.

‘vier dagen van de week’
‘vier dagen van de week’ is een project van wekelijkse tentoonstellingen in lunchroom Kolste, Hengelo, en duurt van 10 februari tot en met 24 juli 2010.

Gedurende deze periode zijn er tentoonstellingen van 24 kunstenaars. Het bijzondere van dit project is dat de tentoonstellingen slechts vier dagen duren, van woensdag tot en met zaterdag, elke week een andere exposant.
Op deze manier wil initiatiefnemer Ricardo Liong-A-Kong de kunstenaars en het publiek scherp houden: vier dagen ruimte voor het experiment, vier dagen tijd om het te ervaren.

Een breed spectrum aan kunstenaars neemt deel aan dit project, variërend van lokale tot landelijke, professionele en amateur, beginnend en gevorderd, solisten en groepen, schilders, breisters, fotografen, performers, kortom er is weinig dat niet te zien zal zijn in deze 24 weken.

Geschreven impressies
Vier Hengelose galeriehouders (Ronald Schulp van AkkuH, Jan Knigge van Jan Knigge Boek&Galerie, Chantal Uylen van galerie Lans-Uylen en Wies Hendriks van galerie de Pook) zullen bij toerbeurt een persoonlijke impressie van de tentoonstellingen geven. Deze impressies en alles met betrekking tot de tentoonstellingen zijn terug te lezen op www.vdvdw.nl.

Peter Hoogers
De eerste tentoonstelling van dit project is ‘Witte nachten – St. Peterburgse portretten’ van Peter Hoogers. ‘Witte nachten’ is een serie geschilderde vrouwenportretten, allen met een Russisch klinkende naam, en gemeten naar de verftoets, vrouwen met pit.

Komende tentoonstellingen
De volgende weken is er werk te zien van (in alfabetische volgorde) amateur portrettekenclub Jo Niks, Ebba van der Bijl, Gill Bollegraf, Monique Bosman, Gerrie ter Burg, Lidwien Dister, Paul Hajenius, Hengelose Stitch ‘n’ Bitch, J. Heymans, Jop Horst, Raymond Huizinga, Marian Kromkamp, Kris Linders, Ricardo Liong-A-Kong, Dianne Nieuwland, Fra Paalman, Patrick Ros, Erik Staman, teken- en schilderclub De Korenbuurt, Fenneke ten Thij, José Verstappen, Yolande Willink en Simone Zacharias.


vier dagen van de week; 10 februari - 24 juli 2010
Lunchroom Kolste, Markt 6, 7551 CG Hengelo

Openingstijden lunchroom Kolste: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00
Tentoonstellingen te zien van woensdag t/m zaterdag

Website: http://www.vdvdw.nl/
Contact:

Voor uitnodigingen en (e-)flyers zie: http://www.vdvdw.nl/nieuws.html.