vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

Persbericht 19 februari 2010


Tentoonstelling: De rode draad van de Hengelose Stitch 'n' Bitch
Lunchroom Kolste, Markt 6, Hengelo
24 - 27 februari 2010

'Een kabel is zo gelegd'
Voor de Hengelose Stitch 'n' Bitch is geen toer zo moeilijk of een van de leden kan hem wel. Er wordt hoofdzakelijk voor zichzelf gebreid, maar ook voor mutsjes voor vroeggeborenen in de intensive care en voor zokje.nl, dat kleinschalige projecten in Afrika ondersteunt. Twee keer per maand komen zij samen en bespreken naast de brei- en haakproblemen ook de actuele zaken. Het is een beetje simpel om te zeggen dat (met) alles gebreid kan worden, maar reepjes plastic breien, of in plaats van pennen, lepeltjes gebruiken, ze proberen het allemaal, die breisters.

Hengelose Stitch 'n' Bitch
De Hengelose Stitch 'n' Bitch is een gezellige groep dames die twee keer per maand samen komen om te breien. In een tijd waar alles niet snel genoeg kan gedaan kan worden, nemen de Hengelose Stitch 'n' Bitch de tijd om onder het genot van een kopje koffie en praatje sok, een bedsjaal, een trui of gewoon een pannelap te breien of te haken. De gezelligheid is een belangrijk aspect; vrij naar Balkenende: breien doe je niet alleen.

De rode draad
De rode draad in hun tentoonstelling is de gezelligheid. Aan de wand zijn werken van de Hengelose Stitch 'n' Bitch te zien. Als u de tentoonstelling komt bezichtigen, neem gerust u brei / haakwerk mee. Tijdens de tentoonstelling zal er elke dag tot omstreeks het middaguur, (minstens) één breister 'live' breien. En donderdagochtend zal Ricardo Liong-A-Kong, de initiator van `vier dagen van de week´, laten zien dat mannen ook een aardige pen mee kunnen breien.


vier dagen van de week
De tentoonstelling De rode draad van de Hengelose Stitch 'n' Bitch is onderdeel van `vier dagen van de week´, een project van wekelijkse tentoonstellingen in lunchroom Kolste, Hengelo. Het project duurt tot en met 24 juli 2010. De volgende exposant in dit project is de amateur portrettekenclub Jo Niks.


vier dagen van de week; 10 februari - 24 juli 2010
Lunchroom Kolste, Markt 6, 7551 CG Hengelo

Openingstijden lunchroom Kolste: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00
Tentoonstellingen te zien van woensdag t/m zaterdag

Website: http://www.vdvdw.nl/
Contact:

Voor uitnodigingen en (e-)flyers zie: http://www.vdvdw.nl/nieuws.html.