vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

Persbericht 28 april 2010

Tentoonstelling: 'Op grond van bodemonderzoek' van Patrick Ros
Lunchroom Kolste, Markt 6, Hengelo
5 - 8 mei 2010


Verveling speelt een belangrijke rol in het werk van Patrick Ros. Zoals een kind muizentrapjes vouwt en een kantoormedewerker kettingen van paperclips aaneenrijgt, lijken zijn werken te zijn ontstaan uit een serie van onnozele handelingen, zonder drang naar resultaat.

De werken kenmerken zich door kleurloosheid en soberheid. Niets is overbodig of ontbreekt. In een beperkt aantal, vaak alledaagse materialen wordt een voorstelling gemaakt die nergens lijkt te refereren aan de werkelijkheid. Het is wat het is.

Patrick Ros toont deze vier dagen de oogst van een jaar intensieve concentratie in de eenzame opsluiting van het atelier. Met minutieuze precisie breidt de vormenrijkdom en zeggingskracht van zijn werken zich uit tot een steeds duidelijker visie op de wereld in en om hem heen.

In een spel met materialen zijn de vaak kleine werken in deze tentoonstelling naast en door elkaar opgehangen. Hoewel het werk niet direct voor iedereen toegankelijk is, valt er wel voor iedereen iets aan het werk te beleven. Een milde glimlach is vaak niet te onderdrukken.


vier dagen van de week; 10 februari - 24 juli 2010
Lunchroom Kolste, Markt 6, 7551 CG Hengelo

Openingstijden lunchroom Kolste: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00; donderdag 10:00 - 21:00; koopzondagen van 12:00 - 17:00

Website: http://www.vdvdw.nl/
Contact:

Voor uitnodigingen en (e-)flyers zie: http://www.vdvdw.nl/nieuws.html.