vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

Persbericht 24 juni 2010

Tentoonstelling: ‘Beken bijeen’ van J. Heymans
Lunchroom Kolste, Markt 6, Hengelo
29/30 juni – 3 juli 2010


Eindelijk een bekenplan dat genoeg heeft aan woord en gebaar
Na twintig weken beeldende kunst biedt Lunchroom Kolste nu eens ruimte aan een dichter. Eentje met een sterke hang naar beeldende kunst. Dat dan weer wel.

J. Heymans, woonachtig in Hengelo, heeft gedichten geschreven bij de beroemdste beken van Hengelo: Berflobeek, Drienerbeek en Elsbeek. Vanaf woensdag 30 juni wordt elke middag om vier uur een van die werken voorgelezen, respectievelijk door Eva Heijmans, Nienke Both en Isabel Gerritsen. Op dinsdag 29 juni wordt dit alles op hetzelfde tijdstip voorafgegaan door een inleidend gedicht, voorgelezen door Tanja Tubben. Tegelijkertijd wordt het gereciteerde gedicht steeds ter plekke aan de tentoonstelling ‘Beken bijeen’ toegevoegd. Op de laatste dag van de expositie, op zaterdag 3 juli, wederom om 4 uur, worden de drie beken op een bijzondere wijze bij elkaar gebracht. Eindelijk een bekenplan dat genoeg heeft aan woord en gebaar.

Heymans publiceerde in 2001 de bundel Vlagvertoon. Gedichten daaruit werden voor diverse bloemlezingen uitverkoren, waaronder ‘De Dikke Komrij’. Daarnaast laat hij regelmatig als essayist en vragensteller van zich horen. Zo presenteert hij onder meer het maandelijkse Culturele Café in de Hengelose Bibliotheek.

‘vier dagen van de week’
De tentoonstelling ‘Beken bijeen’ van de dichter J. Heymans is onderdeel van ‘vier dagen van de week’, een project van wekelijkse tentoonstellingen in lunchroom Kolste, Hengelo.
Het project duurt tot en met 24 juli 2010. De volgende exposant in dit project is de Enschedese schilder Monique Bosman.


Lunchroom Kolste, Markt 6, 7551 CG Hengelo

Openingstijden lunchroom Kolste: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00; donderdag 10:00 - 21:00; koopzondagen van 12:00 - 17:00

Website: http://www.vdvdw.nl/
Contact:

Voor uitnodigingen en (e-)flyers zie: http://www.vdvdw.nl/nieuws.html.