vier dagen van de week
Nieuws Informatie Deelnemers Contact

Persbericht 1 juli 2010

Tentoonstelling: ‘Zoete herinnering’ van Monique Bosman
Lunchroom Kolste, Markt 6, Hengelo
7 – 10 juli 2010


Van 7 tot en met 10 juli verzorgt Monique Bosman onder de titel ‘Zoete Herinnering’ een kleine presentatie in lunchroom Kolste (Markt 6 in Hengelo). Bosman presenteert voor deze gelegenheid een kleine ingetogen presentatie in de vorm van dwarsdoorsnede uit een grote verzameling horeca souvenirs, visueel en inhoudelijk op maat voor Kolste.

Nog niet zo lang geleden was een bezoek aan een café,restaurant of lunchroom nog iets bijzonders. Overal stapte je een iets andere wereld binnen. Ketens had je toen nog niet; dus je wist veel minder wat je kon verwachten. Etablissementen waren een verlengstuk van de persoonlijkheid van de eigenaar: de koffie smaakte overal anders, zelfgebakken koekjes van de warme bakker om de hoek uit een trommel en niet in cellofaan verpakt uit de fabriek, tussen de middag had je soep, of zelfs een omelet. De ‘ovenverse afbak baguette’ (ook weer uit diezelfde fabriek) bestond nog niet.
Op straat snacken was geen gebruik. Voor een kopje koffie of een andere bestelling ging je ergens zitten. En als het niet te druk was nam het personeel –geen onverschillig bijklussende werkstudenten- voor jou de tijd. Een praatje hoorde er dan -of je wilde of niet- vaak  bij. Als je vertrok had je het gevoel dat je 'echt ergens geweest was' en sommige mensen namen daarom graag een aandenken aan hun bezoek mee. Aandenkens die, vanzelfsprekend, ook weer van plek tot plek verschilden.

‘Zoete herinnering’ is onderdeel van het project ‘vier dagen van de week’, een initiatief van de Hengelose kunstenaar Ricardo Liong-A-Kong.


vier dagen van de week; 10 februari - 24 juli 2010
Lunchroom Kolste, Markt 6, 7551 CG Hengelo

Openingstijden lunchroom Kolste: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00; donderdag 10:00 - 21:00; koopzondagen van 12:00 - 17:00

Website: http://www.vdvdw.nl/
Contact:

Voor uitnodigingen en (e-)flyers zie: http://www.vdvdw.nl/nieuws.html.